Veelgestelde vragen

Jij vraagt, wij antwoorden

Wat is epoxy?

Epoxy systemen combineren twee essentiele componenten; een hars en een harder. De hars component is het ´epoxy´ gedeelte. Wanneer de twee componenten worden samengebracht en grondig gemengd zullen zij chemisch reageren en onomkeerbaar een verbinding aangaan. Hierdoor kan je met epoxy alle kanten op.

Na het maken moet de epoxy 48 a 72 uur drogen. Hou er daarom rekening mee dat de meeste producten minimaal 1 week levertijd hebben, tenzij op voorraad.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Je kan betalen met IDeal, Creditcard, Bankpas, Klarna online transfer en door middel van handmatig overmaken.

Ik heb een product gezien waar ik een andere tekst op wil, is dit mogelijk?

Ja, dit is mogelijk. Het is mogelijk een bestaand product te personaliseren door middel van een andere tekst. Ook is het mogelijk om een product volledig te personaliseren zoals de kleur, glitter of patroon.

Kan ik iets aanvragen wat niet op de website staat?

Wij nemen gepersonaliseerde opdrachten aan. Hiervoor kun je ons het beste mailen zodat we samen kunnen kijken naar de wensen.

Hoe gaat een herdenkingsbestelling in zijn werking?

Bij het bestellen van een herdenking product sturen wij een mailtje met alle informatie omtrent de assen. Hierin staat o.a. uitgebreid uitgelegd waar en hoe de assen verzonden moeten worden en hoeveel er nodig is.

Ik zou graag mijn trouwboeket willen laten verzegelen in epoxy, is dit mogelijk?

Dit is zeker mogelijk. Het is hierbij wel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met een langere verwerkingstijd. De bloemen moeten eerst gedroogd worden. Ook is het fijn als er meerdere bloemen opgestuurd worden ivm het niet in één keer lukken.

Hebben jullie ook cadeaukaarten?

In de webshop staan geen cadeau kaarten. Wil je deze? Neem dan zeker contact met ons op.

Wat is jullie retourbeleid?

Gepersonaliseerde items

Vanzelfsprekend is het bij gepersonaliseerde items niet mogelijk om deze te retourneren. Bij een gepersonaliseerde item zal er daarom ook een uitgebreide vragenlijst verstuurd worden en de vraag om alle wensen zo specifiek mogelijk door te geven.

Standaard items

Producten welke niet gepersonaliseerd zijn kunnen, mits volledig onbeschadigd, binnen 14 dagen geretourneerd worden. Hierin is de koper zelf verantwoordelijk voor het inpakken en retour zenden van de bestelling. De retourkosten zijn voor de koper. Wanneer de bestelling retour onbeschadigd binnenkomt zal het aankoopbedrag, exclusief verzendkosten, binnen 7 dagen terug gestort worden op de rekening waarmee er betaald is.